Tänk vad mycket olika djur det finns i vår herres hage. Den här lilla krabaten satt ute vid robotarna en morgon och såg ut att trivas alldeles förträffligt. Undra vad det är för något? Får jag gissa så är det säkert något nattaktivt djur som gör någon slags nytta i naturen.

Det är en väldigt konstig höst vi har i år 2017. Vi har lyckats fånga möss inne i huset redan nu. Vi brukar få in några möss men de brukar stanna ute tills frosten börjar att göra sig påmind. Nu verkar det som att de redan nu söker sig in. Man kan ju undra varför? Kommer det att bli en riktig vargavinter? Jag ogillar verkligen möss och speciellt inne i huset.

Sedan vår katt Mio försvann så har vi inte haft någon katt, men nu kan jag berätta att det är en ny på ingång. Den här gången blir det en kattunge som är uppväxt på en mjölkgård. Vi får hoppas att det är en katt med lite bondförnuft. Fast det är som jag säger till barnen, en katt bestämmer man inte över. Vill den inte bo hos oss så kan man inte tvinga den att vara kvar. Fast vi ska verkligen göra vårt bästa för att den ska bli en i familjen.

Kommentarer
  • Mikael Ramström
    Svara

    Att mössen redan har kommit in i huset har jag också märkt och jag är lika förvånad. De brukar ju inte komma in förrän det blir kallt. Även sommaren var lite motsägelsefull. Trots vattenbrist fick vi lite över normal nederbörd, och trots brist på högsommardagar var sommaren något varmare än normalt. Fast å andra sidan har vi inte haft frost sedan den 11 maj.

Kommentera