Idag har vi flyttat runt lite djur som fortfarande går ute på bete. Vi har en del hagar med stora ekar. Ekollon är giftigt för många djur. Till de här djuren här kossorna. Förra året så tänkte vi oss inte för och släppte ett gäng sinkor i en av hagarna med många fina ekar. Två av kossorna kastade döda kalvar, och någon kalvade alldeles för tidigt. Det blev verkligen inte bra. Men förra årets händelse i minnet så är vi mycket mer noggranna i år. Inga djur i hagar med stora ekar. Jag uppfattar det som att djuren blir helt tokiga i ekollonen och dammsuger marken på allt som finns. De kan inte låta dem vara.

Showing 2 comments
  • Stefan Larsson bygds gård
    Svara

    Hej bra att veta har inte haft problem med våra djur nu men sambon vet att lammen som fanns på gården förut dog när dom åt ekollon.

  • Ulrika
    Svara

    En bekants shetlandssto fick tas bort efter ekollonförgiftning förra sommaren. Tog bara ett par timmar från upptäckt till avlivning. Dom förblöder invärtes sa veterinären. Ekollon ekblad och de späda grenarna är värst sa vetten oxå. Ekollonen mm blir som ett slags knark för djuren. Uschamejja!!!

Kommentera