Efter en rörig start på natten så har jag äntligen somnat och börjat drömma. Plötsligt är det ett tutande som inte stämmer in i drömmen. Sakta men säkert går det upp för mig att det inte ska vara något tutande i drömmen utan det är något som kommer utifrån.

Jag flyger upp och ser ut genom fönstret från andra våningen ut på vägen. Det syns inget men det enträgna tutandet fortsätter utanför. Jag går då ut på balkongen på framsidan av huset och får syn på en bil som står utanför vårt hus och tutar. Jag hinner inte mer än att vakna till så åker bilen iväg och jag hör hur den börjar tuta vid nästa hus där Patriks bror Per bor.

Klockan är ungefär 01.30 (tror jag) och mitt i allt tutande så har Patrik och barnen vaknat till. Patrik slänger sig i bilen och åker efter den tutande bilen. Det visar sig vara en granne som bor en bit bort och som har vaknat på natten och fått syn på ett helt gäng kvigor i sin trädgård. Han hittade inte något telefonnummer till oss mitt i natten utan tog bilen och åkte hit istället. Han hade försökt att tuta tre långa tut och sedan tre korta tut (upprepade gånger) för att signalera SOS.

Per och jag gav oss ut i natten och hittade kvigorna hos nästa granne där de stod och lekte vid en lekstuga samt pool. När vi väl fått dem därifrån så hamnade vi i nästa trädgård…….

Efter många intensiva och snabba ruscher fick vi till sist in dem i en hage där vi stängde in dem de sista kvarvarande timmarna av natten. Nu är damerna hemma, fått snygga halsband samt blivit vaccinerade för att om cirka en månad kalva in och bli duktiga mjölkkor.

I morse fick jag ett sms:Måste bara tala om att jag är så imponerad av er. Och att du orkar vara glad och trevlig trots situationer mitt i natten. Du är en stjärna Elin! Hoppas ni får en bra dag! Kram från grannen. Det gjorde hela min dag kan jag säga! Jag svarade: Tack grannen! Jag åker bort och kollar er trädgård lite senare. Hoppas att de inte härjat alltför mycket! Jag fick då till svar: De finns de som lever på att sälja matjord och gräsfrö. Vi måste ha världens bästa grannar!!

Showing 3 comments
 • Peter Andersson
  Svara

  En sån granne vill jag ha med !

  • torpslantbruk
   Svara

   Fast det går inte för då måste du bo här och det gör vi!

 • Stefan Larsson bygd
  Svara

  Hej känner igen detta när någon ringer mitt i natten och undrar varför dina kor äter upp mina grönsaker som jag har skött om från frö till planta. Inte lätt att prata väl med med en sån person fast man låvar att ersätta personen. Det bästa är att få bort djuren snabbt och återkomma.

Kommentera