Hux flux så vart det måndag och ny vecka. Vi har ett konstant lågtryck som bjuder på ganska mycket regn men när man hör rapporterna om Irma så känns vårt väder som en liten bris. När naturen tar i och sätter in sina resurser så är vi människor inte stora. Fast ska jag säga något om vårt lagom väder så får det gärna sluta regna NU!

Kor tycker precis lika illa om regn som vi människor gör och finns det ett träd att ta skydd under så gäller det att tränga ihop sig. Nu plockar vi hem djur så fort  maten börjar att ta slut i beteshagarna eller om det är dags att komma hem för kalvning. Djurrundan för att se till betesdjuren blir kortare för varje vecka. Djuren verkar ganska nöjda över att få komma hem till stallarna och få fasta rutiner igen.

Vallarna trivs i det fuktiga vädret och det ser ut som att vi kommer få en bra fjärde skörd!

Kommentera