Båda korten ovan är från Tidningen Husdjur.

Att få med en avelstjur hos Viking Genetics är otroligt roligt. Det är inte många tjurar som kommer igenom nålsögat. VR Amaretto kommer alltså härifrån Torp. Hans mamma Fia är genomiskt testad (vi har tagit ett blodprov på henne och skickat in). Pia är en SRB ko som enligt oss är snygg att se på, trevligt juver och bra spenplacering. Hon har lite humör (enligt Patrik är hon inte enda damen här på Torp med humör), och trivs inte alls med robotmjölkning. Hon står därför i gamla ladugården där hon kommer till sin rätt.

I senaste tidningen av Husdjur som är facktidningen för oss mjölkbönder så var både Fia och Amaretto omnämnda i text. Extra kul tyckte jag att även mitt namn fick vara med under uppfödare. Innan har det alltid stått Patrik enbart. Egentligen borde alla som jobbar med djuren vara omnämnda för det är ett lagarbete att sköta djur.

Jag kan säga att det är Hanna som tillverkat honom genom att lyckas seminera Fia så att hon blivit dräktig. Sedan är det Madde som varit med när han föddes. Sedan är resten av gänget delaktiga i resten av uppfödningen innan han lämnade oss för ett lite lyxigare liv som avelstjur.

Nu väntar vi på att Viking Genetics ska ta lite snygga kort på Amaretto och lägga ut på sin nya hemsida.

Kommentera