Idag var jag runt och flyttade lite dräktiga kvigor som fortfarande går ute på bete. I år så har vi försökt att bete hagar bredvid varandra för att slippa lasta upp djuren och köra dem när betet tar slut. Nu öppnar vi bara och gör en gång med trådar så att de kan gå mellan hagarna. Bara och bara är kanske lite att ta i. När djuren tror att det sitter en el tråd  ivägen så är det inte bara att få dem att gå.

På något sätt så tror de att el tråden finns kvar även om de inte ser den. De tror att vi lurar dem för att kanske ge dem en elstöt. Att vägen till hjärtat och (hjärnan) går genom magen vet vi alla. Att gå före med en hink med gott kraftfoder brukar göra susen. De röda (SRB) brukar vara de som är modigast och mest matglada så de brukar alltid gå först vid flytt.

Idag var gänget som skulle flyttas ytterst tveksamma till mitt tilltag men efter en stund så gick de alla lydigt över utan större protester. De blev helt överlyckliga över sitt nya bete och samtliga funderade säkert över varför de hade tvekat.

Som vanligt gick de en sväng och kollade in staketet för att se om det fanns någon chans till att utöka den nya hagen till något större. Olle brukar säga att de går på tipspromenad när de kollar till hagen. De går liksom från stolpe till stolpe för att svara på en fråga.

Det är inte många veckor till som de kommer att vara ute. Älgjakt och lösspringande hundar närmar sig med stormfart.

Showing 2 comments
 • Mikael Ramström
  Svara

  Det är inte lätt att byta boende. Detta gällde kor, men det kan även gälla oss andra :)
  Det har varit lite svajigt för mig hela sommaren p g a min flytt, men jag hoppas att kunna knyta an och läsa er fina blogg framöver.

 • Barbro Fridefors
  Svara

  Det är så trevligt att ha korna på ena eller andra sidan om vår trädgård. Vår lilla valp är så intresserad av dem. Ibland försöker de skrämma honom och kommer rusande mot honom i samlad tropp och då skäller han på dem.

Kommentera