Ibland så blir det bara lite för mycket jobb, jobb och lite mer jobb. Under sommaren så är det inte bara djurskötsel på agendan utan allt foder som djuren ska äta i vinter ska skördas. Personalen vill konstigt nog ha lite semester och djuren som går ute på bete vill inte alltid vara ute på bete. För att rädda mitt eget skinn så har det inte blivit något bloggande på länge men nu hoppas jag på bot och bättring.

Korna har kämpat på hela sommaren och mjölkat på. En del kor har tom börjat med svettband för att orka med i det höga tempot.

Vi har haft lite mindre djur än normalt men just nu är det fullt med mjölkande kor precis överallt. Tacksamt när mjölkpriset har varit positivt.

Vi har tvättat de olika stallen och som ni ser på väggen så  blev det en stor skillnad. När robotstallet ska tvättas blir det lite rörigt eftersom vi måste mjölka samt fodra djuren dygnet runt. Korna kunde gå ut under dagen men eftersom de är båda nyfikna och hjälpsamma så stannade de flesta inne för att övervaka så att inget blev fel.

Majsen blommar och har satt kolv. Den ser väldigt fin ut och vi tror att det blir en bra skörd.

Spannmålen är tröskad och över 800 balar med toppen fin halm är inne i ladorna.

Vallarna växer och tre skördar är inne och förpackat.

Nu blir det allt mer påtagligt att hösten är på intågande och frågar ni mig så tycker jag att det är väldigt skönt. Jag gillar hög, klar luft och klara färger. Sommaren har i mina ögon varit helt perfekt med lite lagom värme och blåst samt lite regn. Fast i bonde ögon så har alltid vädret mycket annat att önska än det som blir. Det är inte alltid som min åsikt stämmer övererens med jobbets bästa.

 

Showing 12 comments
 • Jan Ewers
  Svara

  Härligt!!! Ni har varit saknade !
  Inte utan att man börjat så smått att oroa sig var ni tagit vägen :-)
  Men är allt som vanligt igen :-)

  • torpslantbruk
   Svara

   Allt ska återgå till det normala hoppas jag! Eller vad som nu är normalt?

 • Maj-Britt Hedin
  Svara

  👍 Självklart kossor och gården först!

  • torpslantbruk
   Svara

   En sak i taget som mannen brukar säga!

 • Irene
  Svara

  Trevligt att du är tillbaka i bloggandet, det är uppskattat! 👍🏻

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack Irene!

 • Marianne Persson
  Svara

  Trevlig att du är tillbaka.

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack Marianne!

 • Marcus Älmefur
  Svara

  Vad roligt att få en uppdatering ifrån er! Heja er!

  Jobbet på Lantmännen går bra och det är fullt upp hela tiden. Ungefär 65% av den förväntade skörden är inne och det mesta är torkat och redo för utleverans, till bland annat södra Europa (dit mer exporteras iår än vanligt pga. låga skördenivåer där nere) och kvarnar i Sverige. Men vad jag saknar korna och allt som händer på Torp. Det är verkligen en arbetsförmån att få arbeta med djur.

  Hälsa superhjältarna och superkollegorna!

  • torpslantbruk
   Svara

   Hej Marcus! Kul att höra från dig! Vi saknar dig också både två benta och fyrbenta. Hoppas att skolan flyter på i höst och att du har nytta av det du gjort i sommar! Tack ännu en gång för den fantastiska lunchen!

 • Ingemar i Götåkra.
  Svara

  Jag har saknat dina fina inlägg om både det ena och det andra, men förstår väl samtidigt att det tar tid.

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack Ingemar!

Kommentera