Helt hux flux upptäckte vi att vi hade några dagar som vi kunde vara lediga på. Vi packade bilen och drog iväg till Öland. Hyggligt väder, underbar miljö och lådbilslandet hann vi med. Vi tog även några dopp i den där pölen runt ön som vissa kallar hav och några sjö. Kallt var det även om barnen hävdade något helt annat.

Det konstiga är att när vi lämnar gårdsplan så blir det liksom hela havet stormar. En granne ringde och meddelade att en kviga var väldigt halt i hagen utanför deras hus. Vi hade hunnit fram till Öland och ätit och druckit något gott så åka hem gick inte. Maria som var i ladugården åkte dit för att titta till kvigan. Det var en dräktig kviga med väldigt höga index. Viking Genetics ville spola henne på embryon men det ville inte vi. Ena bakbenet var av på henne och det fanns inte mycket att göra. Varför händer det så ofta de bästa djuren? Vi tror att hon ramlat ner för en bergskulle som är i hagen. Annars finns det inget att göra sig illa på i hagen.

 

I helgen har vi kört lite rundbalar. Vi har några åkrar som vi vanligtvis inte kommer ut på för att det är ren mösamark. I år var det torrare än någonsin och vi fick ihop ett helt gäng med rundbalar som blir fint sinkofoder i vinter. Jag utmanade mig själv och satte mig i traktorn och körde hem rundbalar. Att köra traktor är inte min grej och framför allt inte med ett stort släp. Först ville jag ha den största traktorn som fanns att uppbringa så att jag inte skulle köra fast någonstans på vägen. Jag skulle nämligen köra på en lite väg genom en beteshage som är väldigt kuperad. När Patrik talade om att jag skulle sjunka ute på åkern som en gråsten så ändrade jag mig och ville ha gårdens minsta traktor. Nu fick jag en alldeles lagom traktor och alla balar kom hem utan någon fastkörning eller att jag tappade någon bal.

Vår gamle traktor fick vara med och köra plastaren.

Kommentera