Idag har vi utökat djurantalet med några fiskar. Kvigorna är tillsagda att vakta nykomlingarna och det tror jag att de kommer att göra riktigt bra.

Eftersom vår växtodlingsrådgivare har slutat så fick vi idag besök av vår nya växtodlingsrådgivare. Undra varför alla våra rådgivare slutar? Det kan väl inte bero på oss? Vi åkte runt och kollade gräsvallar tillsammans och tittade på skräppor, rajgräs, rörsvingel, klöver och smörblommor. Ska jag vara helt ärlig så är det inte många sorter jag kan……

Patrik hävdar att vi måste ha mer vall för att fodret inte kommer att räcka annars. Jag ställer mig frågan om det är som med ved hos de som blivit lite äldre. Äldre män samlar kluven ved i alla tänkbara utrymmen i fall det kommer ett år som det inte går att klyva ved. Det här är en iakttagelse som jag gjort helt själv och kanske är den helt felaktig, men det är en känsla jag har. Nu undrar jag om det kommer att bli likadant med gräs när mannen passerat 40 år? Det återstår att se.

Förutom detta så har vi avhornat kalvar, dräktighetsundersökt, hämtat hem den sista kvigan som var på rymmen och som fått gå hemma hos grannen en längre tid. Nu är alla hemma för tillfället och vi hoppas att det förblir så.

Kommentera