Inte roligt när mamma bajsar en mitt på huvudet…..

I morse vaknade jag en stund innan klockan ringde. Jag brukar stänga av larmet så att oljudet inte ska störa mig på morgonen. Jag tänker ofta på alla dessa ljud som finns i vår vardag. Några av de här ljuden är liksom mindre angenäma. Utgödslingen i ladugården är ett sådant ljud. Det går inte att tänka när utgödslingen går och ljudet liksom gnager sig in i själen.

Köksfläkten är ytterligare ett sådant ljud. Det surrar i bakgrunden så där lagom för att jag ska tycka att det är jobbigt. När man väl satt sig för att äta upptäcker man alltid att man glömt fläkten och blir tvungen att resa sig för att stänga av den.

Alla maskiner som piper när de är klara. Jag kan tycka att det är ok att de säger till precis när de är klara, men att de sedan fortsätter och pipa för att tala om att jag ska stänga av dem. Maskiner som tjatar på mig gör mig galen. Det måste räcka att de säger klar och sedan håller de tyst. Har man sedan tvättmaskin, diskmaskin och mikro av samma fabrikat så piper alla likadant och det bildar liksom en orkester som inte spelar i ton.

Jag funderar ibland på om man är mer ljudkänslig när man bor på landet. Det finns inte så många bakgrundsljud som inne i stan. Vi kan höra tåget som går kust till kust när det blåser vissa vindar, men det är ganska sällan eller så lyssnar vi inte efter tåget. Det här blev ett ganska konstigt söndagsinlägg men ni ska veta att vi laddar för en ny vecka som är full av spännande saker. Mer om det kommer jag berätta längre fram.

Kommentera