Igår kväll efter jag var klar i ladugården åkte Patrik och hämtade mat. Barnen sov över hos sin kusin och vi var helt plötsligt själva hemma. När maten väl var hemma och framme på bordet så blev frågan vad vi skulle dricka till maten. Ett glas vin? Nä sa vi båda, tänk om vi behöver hämta barnen eller tänk om de försvunna kvigorna dyker upp. Vi höll oss till Herrljunga cider på grön plastflaska. Inte fy skam det heller.

Strax innan midnatt ringer Patrik telefon. Det är en granne som jobbat kväll och sett två kvigor vid sidan av vägen vid Södra Åsarps kyrka. Det var en svart och en röd kviga, det var han helt säker på. Vi slängde oss i bilen med bästa pannlampan för att äntligen hitta våra försvunna kvigor. Patrik höll sig i bilen och jag sökte av till fots. Det fanns både spår och bajs från nötkreatur men inga kvigor som gick att se. Vi väckte upp kollegan som har betande djur i det området och räknade över hans kvigor men våra gick inte att finna. Det blev att åka hem tomhänta även den här gången.

Det var lite tungt att gå upp i morse med klövverkning framför sig och fortfarande djur på rymmen. Det dröjde inte länge innan vi får ett samtal från kollegan som varit med och kontrollerat kvigor under natten. Han sa följande:  När vi kom till ladugården i morse gick det två kvigor på foderbordet. Efter en stund upptäckte vi att de inte var våra utan era! Vill ni ha tillbaka dem? Vi har stängt in dem! Lycka! Äntligen! Andas ut! Ja jisses vilken lättnad. Tänk våra mönster kvigor har gjort inbrott hos grannen! Brutit sig in för att slippa friheten!

Vid lunchtid blev de hemkörda och är nu instängda i en box tillsammans. Trötta och lite medtagna med lite småsår men ändå väldigt nöjda. Tänk om de kunde berätta om sitt äventyr! Nu är bara frågan hur jag ska rapportera äventyret till jordbruksverket? Vilka SE nummer har de varit på? Sedan är fråga nummer 2: De har inte varit ute i 90 dagar och måste därför ut på bete igen! Känn på den! Vem vill släppa ut de här två? Sedan dilemma nummer 3: Vem har skött den dagliga tillsynen när de varit på rymmen?  Det är inte lätt att göra rätt!

Showing 2 comments
 • Maj-Britt Hedin
  Svara

  Tror jag flaggar ihjäl mig. Vilka kor……

 • Bengt Kilsgård
  Svara

  Ni har väl sökt dispens hos jordbruksverket?
  😊

Kommentera