dsc_0556

dsc_0555

Majsen på Öresten är nu helt mogen. Kärnorna är hårda, träiga och torra. De är inte alls goda att äta. Kossorna kommer dock säkert att gilla majsen. Vi planerar att vi ska börja köra så fort vi får lite uppehåll igen. Sedan är det bara det lilla problemet att silo facket inte är helt tomt ännu. Eftersom en del i gänget som arbetar här ska jaga älg vill vi helst få kört innan älgjakten. Jag tror aldrig att vi haft så fin och mogen majs som i år. Det känns verkligen roligt med mycket och bra mjölkturbo i vinter.

Idag har vi haft besök från tre gymnasie klassser från Borås. Ett härligt besök med elever som hade speciella behov. Mycket spontana frågor och härliga kommentarer. Jag är verkligen glad att skolan tog både tid och pengar för att få ut alla tre klasserna med lärare till ett lantbruk. Tydligen så har de läst lite extra om kor den senaste tiden. Jag hade lyckats få loss Arla minior glas fast dessa elever egentligen var för gamla för att hamna i minior kategorin. Lite extra roligt att kunna skicka med en liten present som de kan ta hem och visa för sina familjer. De passade på att äta lite medhavd lunch innan de for vidare. Vi hade två nyfödda kalvar när de kom och hälsade på och den ena kalven var kanske 5 minuter när vi smög förbi. Lite extra roligt att få visa upp livet som vi lever här hemma på gården.

Igår stod jag bonde i butik i Skene. Jag tror att Markbor som torsdags handlar är lite extra trevlig. Folk stannade och pratade en stund och pratade Arla och olika produkter. Ingen var egentligen varken arg eller riktigt upprörd. Jag hoppas att folk tyckte att vi skötte oss samt att vi fått några nya kunder som vill köpa våra produkter.

 

Showing 2 comments
 • Irene
  Svara

  Jag har tipsat fb-vänner att läsa din blogg, för att lära om svenskt jordbruk och samtidigt bli underhållna. Hoppas antalet följare har ökat lite i alla fall, för all info som går ut kan göra nytta. Du skriver väldigt trevligt och det är intressant att följa era dagar, i med- och motgång 😃

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack Irene! Mitt mål är att undehålla och berika livet för de som håller på med kor samt de som inte håller på med kor. Jag hoppas att jag sprider lite glädje, vardag och drömmar!

Kommentera