DSC_0481

För mig är det nog en tävling, men för dig något helt annat. Jag gillar att vakna upp på morgonen och fundera på om det går att få ihop denna dagen. På något sätt så tar vi oss alltid från A- Ö och sedan är det dags för nästa dag. Idag har varit en sådan dag för alla hemma på gården. Klövverkning i gamla ladugården, slaktbilen har varit här och hämtat 10 djur, provmjölkning som skulle hämtas, avhorning av kalvar samt dräktighetsundersökning av kor och kvigor. På maskinsidan har vi inte heller legat på latsidan utan gjort en del udda saker. En world cup tävling i skidor kommer att arrangeras i Ulricehamn i vinter. På den tänkta banan har vi varit och hjälpt till med lite olika saker. Patrik hävdar att en backe är så brant att det knappt går att köra fyrhjuling upp för den. Där ska tokarna åka skidor och säkert ska de uppför backen, då vi pratar om längdskidåkning.

Allt som hänt ovan i ladugården har Hanna råddat hem helt själv. Jag har varit resesällskap på en tur på Vara slätten. Mycket höstsått och torrt såg det ut som. Alltså livet är lite orättvist. Jag funderade över det i dag när jag såg dessa otroliga fält. Jag kunde inte låta bli att säga högt i bilen; jag arrenderar 200 hektar och har därför två åkrar….. Inte en sten, lera förvisso men ett böljande och välskött landskap. Ni har det bra där uppe i Skaraborg! Fast ni har mycket hästar överallt också.

I morgon blir det klövverkning i nya ladugården och jag har plockat ut cirka 130 damer som ska få ”nya” snygga klövar. Jag hoppas att vi lyckas få igenom allihop under dagen. Det är en hel del första kalvare som ska få sina fötter tillfixade. I morgon kommer Ann och ska titta på en tjurkalv som Viking Genetics är intresserade att köpa. Den här gången är det en SRB efter VR Augo. Han ska testas för räkgen samt att mamman ska bedömas. Vi får se hur detta går. Fortsättning följer med andra ord!

Kommentera