dsc_0123

Usch här går de och rapar och fiser och förstör hela vår omgivning. Söt nöten som jag brukar säga. Undra varför debatten blivit så sned? Idag dök ICA´s reklamblad upp med morgontidningen. För en gång skull å bläddrade jag igenom detta.

dsc_0550

Här fanns en sida med fina svensk varor som man kunde shoppa till oförskämt billiga priser. Vid alla varor står det  i alla fall att det är kött från Sverige. Det måste tydligen sälja lite att det kommer från Sverige. Fast jag kan undra hur man kan sälja kycklingfilé för 49 :- /kg.

dsc_0549

När jag sedan vände sida så kommer ICA´s allra finaste varor och smaker. Här kan man köpa salami, lufttorkad skinka, smör från Normandie. Alla varorna är särskilt utvalda av ICA. Det gör verkligen ont i hjärtat när vår största matvarukedja säger att deras eget EMV märke samt importerad mat är det bästa de har. Varför ska alltid sånt som kommer från andra länder vara bättre än vårat egenproducerade. Fast det är säkert precis som det gamla ordspråket. Gräset är grönare på andra sidan. Men varför gå över ån efter vatten?

Showing 4 comments
 • Mikael Ramström
  Svara

  Alldeles för ofta verkar det som om man inte inser vad vi faktiskt har i Sverige. Måtte man börja göra det mer och mer.

  • torpslantbruk
   Svara

   Visst är det konstigt Mikael. Varför letar vi alltid efter något nytt, något bättre?

 • Jan Ewers
  Svara

  Dina funderingar i dagens blogginlägg är i allra högsta grad berättigade, Elin.
  Vi MÅSTE få beslutsfattare, konsumenter m fl att förstå det mångfacetterade värdet av att handla svenskproducerad mat…1. Hög kvalitet på maten och 2.Gynnar vår egen lantbruksnäring och 3. Gynnar miljön genom kortare transporter. Ja, det finns fler skäl, men det räcker väl med dessa tre.

  • torpslantbruk
   Svara

   Precis så Jan! Fast dagens samhälle känns som att det hela tiden letar efter något bättre eller kanske något nytt. Vi kan aldrig vara nöjda med det vi har.

Kommentera