dsc_0545

Visst är det konstigt att vi människor ofta upplever det som är avvikande som lite extra gulligt. Här ovan på kortet är en korsning Holstein – Charolais  alltså en svart ko och en vit köttras pappa. Då blir man grå med stort hjärta i pannan och tyvärr lite lysande ögon på kortet. Den här damen är så söt att vi nästan skulle kunna ha henne inne. Tyvärr så har hon ingen framtid som mjölkko här på Torp.

I går eftermiddag fick vi lite regn, inte mycket och idag så är det underbart höstväder igen. Det är nästan så man undrar vad som komma framöver i väderväg. Mycket rönnbär är det på träden så det blir att vänta och se.

Firandet igår kväll tog slut i lagom tid och vi fick till och med tid att flyttat lite kor på fredagskvällen. Vi har fortfarande lite djur ute på bete och nu så äter de upp sina fållor ganska fort så det blir att flytta på dem lite oftare. Mjölkpriset berör och det märks även här i bloggen på hur många som läser. Jag tackar för glada tillrop och kommentarer!

Nu tänker vi ta lite lördagsledigt, Madde är i ladugården och sköter om damerna. Provmjölkningen ska bara startas innan det är dags för vår del att checka ut. Jag som inte släpar några tunga provmjölkningslådor sitter bara och planerar och ställer till det. Måndag morgon blir det inte jag som provmjölkar i gamla ladugården och jag får se om vi hittar någon annan som vill gå upp tidigt och läsa av mjölkmängder.

Kommentera