dsc_0166

Idag kom det ett sms från Arla, vi höjer priset med 20,1 öre från den 1 oktober!!! Alltså det är helt fantastiskt, en sådan lättnad! Inte för att vi kommer bli miljonärer på något sätt men det känns som att nu finns det chans att vi kan kämpa på framåt igen. Jag säger bara det att sänka mjölkpriset funkar och även höja men under 2.50kr vill jag aldrig uppleva igen. En gång i livet räcker gott för mig.

Igår på väg till Ullared kom det ett sms från Hanna som jobbar hemma i ladugården. Önskelista ifrån ladugården: långa grimskaft för seminering, whiteboardpennor, bomull, vetflex, musmatta, anteckningsböcker A5, kludd. Vi brukar handla på oss bra ha saker till företaget ungefär två gånger om året eller kanske en gång om året. Önskelistan checkades av punkt för punkt fram till sista delen. Vad är kludd? Har hon stavat fel och menar sudd? Kludd kändes för oss 70-talister som något väldigt diffust. Vi inhandlade sudd till whiteboard tavla och trodde att vi rott den delen i hamn. Alltså vad fel det kan bli, kludd är för den yngre generationen häftmassa. Nu ska jag kanske inte göra detta till en generationsfråga men ibland så blir det missförstånd. Så ingen häftmassa blev inhandlad men ska någon till Ullared så får ni gärna köpa kludd till oss.

I morse hade Södra frukostmöte i vår samlingslokal, jag tror att det kom nästan 100 personer. Jag var med en stund och lyssnade på virkesmätning och kunde konstatera att det är lätt man blir ett vrak. Inga böjar, fläckar eller fel längd för då klassas man som vrak. Jag som gillar att leka med ord tyckte att detta blev en ganska så intressant dragning. Ibland så känner jag mig som ett vrak och efter denna dragning så är det kanske inte så konstigt vissa dagar. Väldigt kul är det i alla fall att så många dök upp på mötet. Nu ska jag packa upp Ullareds fynden, dock ingen kludd. Efter kvällens firande av Arlas höjning så kanske jag vaknar som ett vrak imorgon…

Efter robotservande i veckan så vaknade vi i morse och hade två ofullständiga kor. Mycket bra jobbat av vår service kille! Jag gnäller ibland, så nu gäller det att berömma också. Alla robotarna nere på mjölkningstider under 7 minuter. Alltså nu känns det bra, här kommer det att producera mycket mjölk i vinter!

Showing 7 comments
 • Mikael Ramström
  Svara

  Låter bra. Håller på er här i skogsbygden! Kommer själv från skogsbygdslantbrukartradition.
  Har ingen hemsida men väl en blogg. Just nu är jag väldigt overksam på den till skillnad från er. Kanske det också beror på brist på respons. Utan respons dör samtalet. Jag skriver kanske ointressanta inlägg. Kvittar! Det är fritt att svara.

 • Stein Ringnes SÖDRA
  Svara

  Tack till Dig Elin och Patrik för att Ni alltid ställer upp med ett leende. Ni är fantastiska. Att ha Södras frukostmöte i Eran lokal blev ju en succé. Nu tar jag mig ett glas rött på fredagskvällen för att fira höjningen av mjölkpriset jag med :-). Men inte så mycket så att jag ändar upp som nerklassad till sämsta klass, eller rent av vrak. Har en skogsdag till i morgon att avverka.

  • torpslantbruk
   Svara

   Hoppas skogsdagen gått bra! Vi slapp bli nerklassade i morse utan jag tror vi vaknade upp med något mindre skönhetsfel. Vrakkänslan var borta! Tack för att ni vill vara hemma hos oss med era möten!

 • Jan Ewers
  Svara

  Jah delar er glädje över mjölkprishöjningen.

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack Jan! Utan dig hade jag aldrig fortsatt med mitt bloggande. Du har varit en trogen följeslagare och kommit med kommentarer och hejarop! Tack för det!

 • Inger Östensson
  Svara

  Höjning av mjölkpriset är ni väl värda så som ni sliter varje dag, det måste ju löna sig att arbeta. Hoppas din arm har börjat bli bättre :)

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack Inger! Armen hänger med och jag har kanske börjat vänja mig vid att vara lite handikappad.

Kommentera