dsc_0541

Vi har en husvagn som vi lånar ut ett hörn av gården till. Den står utomhus och ställer verkligen inte till något bekymmer för oss. Det bästa med den här husvagnen är att den alltid tackar för platsen med en massa godsaker. Hembakade kakor, sylt, gele och annat gott. Det är verkligen bästa sortens husvagn. Som ni säkert vet så lägger vi mycket tid på korna och gården och kanske lite mindre tid på att sylta, safta och baka. Eller ska jag vara helt ärlig så lägger vi ingen tid på det alls. Det gäller att fokusera på rätt saker och inte ha för många bollar i luften som en klok granne säger. Därför har vi valt bort vissa saker som vi helt enkelt inte lägger någon tid på alls. Därför är det extra gott att stoppa in de här burkarna i kylskåpet. För de som gjort dessa burkar, de vet hur hemma fixat ska smaka! Tusen tack för att vi får ha husvagnen!

dsc_0184

I förra veckan så uppdaterade vi vårt dataprogram. I denna veckan så började det att hitta på lite spännande saker. Kolla på pekskärmen ovan, uppe till höger står det att det är 1853 Gruda som mjölkas och nere i den blå raden står det att det är 1706 som mjölkar. Nu löstes problemet över telefonen men det är alltid lite nervkittlande när tekniken börjar svaja. För er som inte sett en pekskärm innan så är det denna skärm som sitter på varje robot. Här får vi information om hur mycket kossan ska mjölka på varje spene, vem det är, celltal m.m. Frågan är dock vem denna information tillhör? Nu flyter allt på igen och det gjorde det häromdagen också fast tekniken var lite seg kan man säga.

I dag blev det ett mycket sent inlägg i bloggen. Hela familjen har varit på utflykt till Ullared. Ett äventyr som ingen vill missa. Jag kanske återkommer om detta tokiga tilltag en annan dag. I morgon ska Södra ha möte här på gården, enligt ryktet ska det komma en hel flock med människor. Jag får väl säga välkomna!

Kommentera