dsc_0537

När gamle traktorn är här hemma så är den verkligen liten och söt men när den var på traktorpullingen så var den inte så liten längre.

Kul att så många gillade filmen som Henrik gjort åt oss. Förutsättningarna var väldigt bra samt att alla var i princip på samma åker samt att vi körde med både Valtra och John Deere i filmen borde göra de flesta traktorfrälsta glada. Nästa film som vi har i lager tänkte jag spara till nästa vecka så att ni har lite att se framemot.

Idag fick vi en hel hög med brev från Viking Genetics på kalvar som ska födas och som har intressant härstamning. Jag  har lite tappat sugen på avelsarbetet för tillfället. Det är nog en tillfällig svacka men när ekonomin varit i botten så känns det inte riktigt prioriterat. Eftersom jag inte ska spola några fler kvigor så får vi se om vi fortsätter att DNA testa kvigkalvarna. Det är lite svårt att räkna hem extra utgifter i dagsläget. Även om sista året varit riktigt bra om vi kollar på hur kossorna har presterat samt på skördarna vi fått hem. Ja, ja jag kommer säkert att vända på denna frågan ett flertal gånger till innan jag bestämmer något.

Idag har jag varit hos Malte och fått go fika och planerat inför vintern. Malte har som plan att han gör sin sista vinter som kvigskötare åt oss och det gör han med all rätt. Får jag önska så hade det varit bra om vi kunnat stanna tiden och slutat bli äldre. Det har funkat så bra att ha djuren hos Malte så att han ska sluta ger oss lite huvudbry. Vintern är lång och än så är det bara höst. 80 kvigor är ganska mycket djur så det är inget vi trycker in här hemma på något bra sätt. Det finns säkert en bra lösning på detta, det är bara att vi inte sett den ännu.

Kommentera