dsc_0182

Idag har våra silosar fått lite extra omsorg. Böjarna uppe på toppen var slut så det blev att sätta dit nya. Sedan har vi beställt nya ”ögon” så att det inte ska bli mer foderläckage. Enligt säljaren har det nästan aldrig hänt att ögonen lossat….. Varför händer det då på Torp?

Filip från Delaval har varit här och börjat att serva våra robotar. Han kommer i morgon också. Till skillnad från många andra så gillar vi att robotarna blir lite extra ompysslade. Det brukar alltid bli att det upptäcks något litet fel. Bättre att upptäcka dem dagtid istället för nattetid. Fast den sista tiden har man om man varit vaken på natten kunnat beskåda världens största fullmåne.

dsc_0180

Nu är det inte jag som tagit kortet utan min stackars man. Fast han har ändå svårt att sova när det är fullmåne.

Idag har vi även beställt hem ett nytt protein foder att lägga i mixen. Vi ska testa något nytt och så får vi se om det gör någon nytta. Mera mjölk vore väldigt trevligt. I morgon är sista dagen att ansöka om pengar för eventuell mjölkminskning till jordbruksverket. Har ingen aning om det är många som ansökt men det känns som att denna åtgärd från EU kommer alldeles för sent som vanligt.

Filmen ovan har Henrik Svensson filmat med sin drönare. Han fick lov att köpa en sådan jämfört med min man. Musiken har grabbarna önskat. Det värsta är att vi inte städat framför ladugården. Vi visste inte att Henrik flög över och filmade. Jag har en till med åkerbönan. Den kommer om några dagar.

Kommentera