dsc_0072

Vi har alltså provkört en Weidemann 5080T, en teleskoplastare som har en tjänstevikt på 7200kg och ett lyfthöjd på drygt 4 m.

Efter att ha provkört en mängd lastmaskiner och teleskoplastare av olika märken så föll nu valet på Weidemann. Egentligen är maskinen en storlek för liten för oss både när det gäller lyfthöjd samt vikt. Vi har därför varit tveksamma till att prova denna maskin. Weidemann har sagt att det skall komma en storebror till 5080T men det verkar som att det dröjer.

Nu till denna maskinen:

  • Otroligt stark för att vara så liten. Den klarar av mycket mer än större lastmaskiner som vi provat.
  • Lättkörd, det är bara för vem som helt att hoppa in och köra iväg. Inga konstigheter utan ett bra arbetsredskap.
  • Otroligt smidig tack vare sin midjestyrning.
  • Jag blev förvånad hur lite den låter. Den smyger fram över gårdsplanen fast ljudvolymen i hytten är lite högre enligt de som kört.
  • Enkel att kliva in och ur. Går att springa upp i och trampa ur utan att man behöver vända och vrida sig. Tänk då på att Patrik är nästan två meter och tar lite plats.
  • Vi är imponerade över maskinen med tanke på dess storlek.

Patrik kom faktiskt in med ett stort leende redan första dagen som vi hade den hemma på gårdsplanen. Första körningen med maskinen gick sådär men som tur var så var Nils fyra år med, och sa till pappan att lägga ur handbromsen. Sedan gick det att köra iväg…..

Alla som kört maskinen har varit mycket nöjd och hade den bara varit en storlek större så hade den fått full pott i betygsättningen. Vill man läsa mer om maskinen är det bara att klicka  här http://www.weidemann.de/se.html så kommer direkt till hemsidan eller så kontaktar man http://www.gunnarsmaskiner.se/ så hjälper de säkert till.

Så förutom detta så har vi hunnit med lite smått och gott. I dag lagar vi foderblandare som antagligen kände på sig att det var söndag och helt enkelt valde dag att gå sönder. Vilken tur att Patrik är hemma! Det var alltså foderblandaren som är trasig inte fodervagnen. Så jag är inte synsk eller drömmer drömmar som kommer att slå in.

 

Kommentera