Demokörning.

Vår teleskoplastare är flitigt använd här hemma. Den börjar sjunga på sista versen då vi är så väldigt beroende av den. Den lastar allt foder dagligen och får inte krångla. Vi har därför börjat titta oss omkring efter en ersättare. Jag kan även nämna att den gamle maskinen är en John Deere.

Maskinen som vi har provkört är en Merlo TF 38.10. Det samlade intrycket är att just denna modellen är lite för liten för att orka med det som vi vill använda den till. Den har en enorm räckvidd med orkar helt enkelt inte med de dagliga arbetet. Den finns i större storlekar så det är egenligen inte något problem. Patrik tyckte att det är en trevlig maskin att köra både på väg samt hemma på gårdsplanen.

Nu kommer vi till det stora problemet.

Att ta sig ur maskinen är nästan omöjligt.

Det går inte att gå ur maskinen.

Ska du ta dig ur maskinen måste man vända sig om och backa ur. När du lastar foder hoppar du väldigt mycket ut och in ur maskinen. Det måste vara smidigt att hoppa in och ut annars blir man tokig. Vår gamla teleskoplastare kan man gnälla mycket på men ska du hoppa in och ut är den väldigt bra.

Grabbarna sågade den stackars maskinen totalt då det inte fanns någon plats för dem. Det finns ingen extra stol överhuvudtaget och det är ett stort minus. Ibland behöver man vara två när man ska iväg på jobb och då är det skönt att slippa ta bilen och åka bredvid.

Så det samlade intrycket är nej men ok att köra.

Kommentera