En vanlig dag.

Igår seminerade Hanna 1192 Klara som jag berättade om häromdagen. Ni vet 1192 som mjölkade över 70 liter varje dag. Misstänker att ni snart känner en del kor lika bra som oss. Till Klara har vi valt VH Bushy, en läcker svart (ung, född 2014) tjur uppfödd i Danmark. Vi hoppas att Klara blir dräktig på första försöket men det är inte lätt när man mjölkar så här mycket. Hanna som utförde jobbat tyckte att det kändes bra.

Efter ett ganska rejält åskoväder blev det en ganska fin kväll. Då gick larmet, djur ute så halva familjen försvann i en hast för att hitta rymlingarna. Förra sommaren hade väldigt många åskoväder. I lilla Månstad lyckades blixten träffa två ladugårdar som brann ner till grunden. Turligt nog gamla ladugårdar utan djur i. Åska och dunder gillar vi inte. Skrämmer vettet ur både folk och fä.

Showing 6 comments
 • Janne E
  Svara

  Lössvansen, Elin????…
  Lössvansen?
  Vad är det till för? Varför i all världen sätter man dit den vid porträttfotograferingen?

  • torpslantbruk
   Svara

   Ja du Jan, människors fåfänga förstår inte ens jag. Svansen är dessutom tuperad och sprayad !!

 • Janne Petersson
  Svara

  Alltid lika kul att läsa dina inlägg om vad som händer på Torp! Grattis Elin på namnsdagen.
  Janne P

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack!!👍😀

 • Johanna
  Svara

  Bästa Klara…. Är det Claras lilla kalv som blivit så stor och duktig?!?

  • torpslantbruk
   Svara

   I vår iver att få ett släkte som heter Klara blev det två släkten .. ..

Kommentera