90 dagar.

Vaknade för en stund sedan av regn på rutan. Det känns som att hösten är här nu. För mig har det faktiskt räckt med en veckas extrem hetta. Fast vi kunde kanske ha lite mindre regn. I dag stannar alla inne (kossorna alltså). Betet börjar likna en ler brottnings arena och ingen vill vara ute. Jag vet att kossorna ska vara ute 90 dagar och 60 av dessa i sammanhängande följd. Jordbruksverket är väldigt tydliga hur djur i mjölkproduktions ska journalföras samt hållas på bete. De har dock glömt den lilla faktorn väder….(det står om vädret men väldigt luddigt -svårtolkat)

Nu väntar vi på lite uppehåll så att vi kan börja köra in tredje skörden. Vallarna är otroligt täta och fina. Vi ska även åka och titta på någon begagnad maskin som Patrik hittat på blocket. Lovar att återkomma om detta. Nu blir det koskötsel samt en djurrunda för att kolla till alla som är ute på bete. Patrik lyckades igår att få en liggsängsmatta på sig och blev totalt golvad. Den sedan tidigare sönderslagna axeln gör sig påmind. I dag har vi inte tid att berätta om våra liggsängs mattor, det gör vi en annan dag. Nu misstänker jag att det kanske är några där ute som kanske sätter lite fart. Hoppas det i alla fall. Ha en bra dag.

Kommentarer
 • Janne E
  Svara

  ”Jordbruksverket glömt det här med vädret… ”????
  Jordbruksverket är en statlig myndighet, Elin. De ”glömmer ” aldrig;)
  En myndighet, regering eller kommunal potentat KAN inte göra fel!
  Har man inte nämnt omständigheter som t ex regn, hagel, storm och drivis som orsaker så innebär detta endast att man har gett sig själva okunskapsmässigt tolkningsföreträde.
  Således: Kossor ute = vackert väder (oberoende av verkligt väder)
  Leriga hagar = fina beteshagar (oberoende av verkliga förhållanden)
  På detta sätt kan man ALLTID påtala brister hos lantbrukaren även om dessa inte skulle finnas i verkligheten…

Kommentera