Klicka på Facebook länken ovan.

Eftersom vi är ganska avelsintresserad och testar en del tjurar för försäljning till Viking Genetics så var de här och gjorde ett reportage till sin svenska tidning  AVELSNYTT (klicka på länken för att läsa tidningen). I går kväll hojtar mannen till. Har du sett Viking Genetics på facebook. Sedan vi byggde vårt nya stall har vi varit med i diverse olika tidningar. Det är roligt men samtidigt lite hemskt. Det är Elisabeth som jobbar hos Viking Genetics som tagit de fina korten på Mace´s mamma samt på oss när vi sitter och fikar.

Att fotografera kor är en upplevelse som alla bör vara med om. Dagen innan badar och tvättas kossan. Sedan kommer fotogänget. Det klipps och fejas samt att kossan får lössvans som det inte ska bajsas på. Sedan ska hon ställas upp på lämplig plats med bra bakgrund. Alla benen ska vara på rätt ställe, frambenen på en pall. Sedan startas en bandspelare med koljud samt att någon(Patrik) smyger omkring med ett lakan över sig. När dagen är slut och man är smutsigare än kon undrar man vad som hände.

Det är väldigt kul att så många följer vår vardag. Dela gärna och kommentera. Det är mycket roligare att skriva om jag vet att ni gillar eller inte tycker om det ni läser. Tack alla som följer!!

Showing 2 comments
 • Janne E
  Svara

  Lössvans..???
  Att man sminkar och ”målar om” tjejerna före fotograferandet vet man ju…
  Men varför Lössvans?

 • Linda
  Svara

  Piffigt med lössvans, lite som lösögonfransar ju🐄

Kommentera