Inga 1088, Mace mamma från sidan. En lagom stor ko som passar in överallt med ett fantastiskt juver, bra lynne samt hög mjölkbarhet. Vi har inga kvigor efter henne.

Svar på lite frågor.

För er som följer oss på hemsidan,torpslantbruk ser inte frågor vi får på facebook. Tänkte att jag idag söndag skulle försöka ge svar på lite olika saker.

Eget mejeri? Vi producerar idag drygt 11 000 liter mjölk om dagen. I vårt närområde är Borås största staden. Det är svårt att få avsättning för den stora volymen. I dag går vår mjölk till Jönköpings mejeri där Arla tillverkar dryckesmjölk samt fil. Jönköpingsmejeri förser hela västra Sverige med dryckesmjölk då Göteborgs mejeri är nedlagt. Arla kommer varannan dag och hämtar vår mjölk.

Även om vi skulle vilja paketera och sälja vår egen mjölk finns det inga pengar till denna investering idag.

Nu ska ni inte vara rädda för att handla i affären. Jag kan erkänna att ibland smiter det ner ett och annat i min kundvagn också. Vi är ändå duktiga och läser på det mesta.

Hela helgen har mannen (Patrik) kämpat på i ladugården. Jag skriver en del elakheter om honom stundtals. Torp är Patriks familjegård och hur många timmar han arbetar varje vecka ska vi nog inte räkna på. Nu kom han in och ska äta frukost (11.00). Jag tror jag passar på och tar en kopp kaffe med och stämmer av läget hos kossorna.

Kommentera