Test av teleskoplastare Agri Pivot T70

Generalagent: Trejon
Hemsida: www.trejon.se
Produkt: Agri Pivot T70
Betyg: 3/10

Eftersom vi i dagsläget har en midjestyrd teleskoplastare som börjar bli gammal och sliten letar vi efter en ersättare. Vi använder teleskoplastaren dagligen när vi lastar foder till djuren samt till annat jobb här hemma på gården. Agri Pivot T70 är i samma storlek samt vikt som den maksinen som vi har idag. Vi har därför lite att jämföra med.

Utförande

Agri Pivot är byggd med midjestyrning och teleskop utskjutet mitt fram. Det gör att man har god sikt åt alla håll när man kör. Första intrycket när man sätter sig i maskinen är att den är enkel utan en massa knappar.

När vi testar den i vår dagliga användning visar det sig att den inte är speciellt stark. När vi lastade foder till gamla ladugården var det nära att vi blev hängande på avlastar bordet.

Lastarreglaget är inte användarvänligt, man måste hålla in spärren hela tiden vilket gör att man lätt tappar taget. Fram och bak sitter i lastarspaken och vi önskar att färdriktningen sköttes med vänsterhanden och inte med lastarspaken.

Nyckeln för att sänka när man lyft något för tungt sitter dumt till. Lastmaskinen fungerde inte heller att köra med vår balklämma då det blev flytläge så fort man släppte knappen. (Kan ha varit ett användarfel)

Den stora fördelen är smidigheten och sikten. Det motiverar ändå inte priset på maskinen då den blir väldigt begränsad i vår användning.

Kommentera