En ny produkt samt en gammal.

I bland har vi saknat något att ge till nykalvade kor, en energikick. Vi kommer inte med smörgås, flagga och nyponsoppa som på BB, men något liknande. Efter mycket letande hittade Hanna som jobbar här After Calving. En produkt som vi köpt från Danmark. Vi skall nu testa att ge detta till alla kor som kalvar in, kvigor har vi sagt får klara sig utan till att börja med. Jag har provsmakat lite och det både smakar och luktar gott. En ko har fått än så länge och hon drack alltihop med glädje. Tänkte att vi återkommer med resultat.

Till kalvar som är dåliga i magen vill vi gärna fortsätta att ge mjölk. Tidigare har det inte funnits något bra vätskeersättnings medel att blanda i mjölk. Nu finns Rehydion som vi upplever som mycket bra. Kalvar med diarré blir fort väldigt dåliga och uttorkade. Att kunna fortsätta med mjölk samt blanda i Rehydion har gett väldigt bra effekt. Ett tips till alla som är trötta på att ge kalvar vatten med tabletter i.

Kommentera