Så vart det ny vecka igen.

Efter en ledig helg så är det full fart igen. Vi har en robot som håller på och krånglar med oss och vår egen tekniker (Patrik) får ingen ordning på den. Så efter mycket handpåläggning i helgen så har vi bestämt oss för att be om hjälp. Nu är det så att vår vanliga service tekniker Mathias är sjukskriven så vi får ringa in det näst bästa alternativet. Bästa serviceteknikern Mathias krya på dig!!

Vi har ett mycket speciellt vatten här på Torp och det älskar att knäcka varmvattenberedare. Värme elementet blir täckt av något som ser ut som snäckskal. Kan nästan tro att det legat i havet. Hela varmvattenbehållaren blir fylld med denna fina sand. Vi har börjat komma in i rutinerna för att fixa detta.

Ann var här i dag och lämnade av tjurar. Ny avelsplan och helt nya snyggingar. Vi försökte även att planera lite för framtiden med kalvningar och en jämn beläggning. Jag som tror att himlen ska ramla ner och alla djuren dö ut på en dag behöver någon som tar mig i kragen. Jag hade seminerat varenda kviga om inte Ann styrt upp mig lite grann. Helt ärligt så är jag inte speciellt lätt manövrerad troligtvis som en oljetanker.

I morse ringde grannarna och talade om att det sprang får på vägen. Inte bra då de inte är speciellt tama. Jag fick med mig Maria och en hink med kraftfoder. Jag frågade Maria om vi skulle ta med hagelbössan också? Nu kom vi upp till hagen utan bössa och bara med en hink kraftfoder. Två rymlingar hade promenerat iväg ett 50 tal meter. Maria gjorde ett ruskande i hinken och båda tackorna höjde på huvudena och skenade tillbaka in i hagen. Det hoppade in mellan fyra eltrådar. Jag stod bredvid helt förundrad. Snacka om väluppfostrade!! Vad skulle vi med hagelbössan till? Hihihi…..

Kommentarer
  • Janne Ewers
    Svara

    En granne till vårt stall har fyra tackor och en bagge. De håller rent i väl inhängnade hagar (fårstängsel fäst i marken)… ÄR DET TÄNKT! De går oftast utanför sin hage i vägkanten och vi har slutat gå in till ägarna och meddela om ”rymlingarna”. Varje gång man kommer tillbaka för att jaga in dem så går de redan inne i sin hage igen. Gangstrarna har ett eget kommunikationssystem och förekommer allt jagande. Oftast har vi inte en susning om hur de tar sig ut ochh in.

Kommentera