En vanlig torsdag.

När jag bestämde mig att berätta om vårt liv på gården så valde jag att hålla det till vad som händer på gården och inte att det ska vara någon familjeblogg. Självklart blir det även lite familj eftersom vi lever och andas gård här hemma varje dag. Jag är själv lite förundrad över hur mycket som händer här hemma varje dag. Jag får oftast välja ut en eller två händelser för att det inte ska bli en hel roman.

I tisdags hade jag bestämt med klövis Hjalmar att han skulle komma förbi och titta till en ko som var riktigt dålig i en klöv. Vi hörde inget från Hjalmar så till sist skickade jag ett sms och frågade var han var. 19.15 ringer Hjalmar och säger att han är på gång! Helt otroligt måste jag säga, Hjalmar lastar av verkstolen och fixar till kossan helt själv och sedan fixar han en till som var dålig i fötterna. Patrik hade stuckit iväg på möte och jag var inne med barnen . Hanna var i ladugården och hjälpte till att grimma och visa vilka kor som behövde hjälp.

Idag hade vi en sådan där kalvning som inte var rolig. Kalven låg upp och ner, alltså med huvudet neråt och fötterna uppåt. Det var en kviga som var rätt trång och inte speciellt hjälpsam. Sedan är det bra när de inte försöker krysta när man ska vända om kalven inne i kossan. Patrik låg och svor halvt inne i kon över att vi inte köpt en sådan pinne som man har när man vänder kalvar. Hur jä-la dumsnåla vi var…… Till sist fick vi vänt kalven och med gemensamma krafter fick vi ut en levande stor kvigkalv!! Lycka!

Provmjölkningen fick jag iväg i morse efter en del huvudet under armen. Alla prover ska scannas och ibland lyckas jag klanta till det, men lyckan är fullständig när allt gått iväg och det stämmer i racken. Anders E var här och dräktighetsundersökte och avhornade. Fick även ett samtal från ett av besöken i går att de var väldigt nöjda. Kul att höra då jag lägger ganska mycket tid och energi på att det ska bli bra.

Nu blev detta några händelser från dagen. Egentligen skulle jag även skriva att vi fått fem Hereford kalvar nere på Öresten, vi har varit ho Malte och bytt djur, jag har skickat fakturor, jag har rapporterat in och ut djur i CDB m.m. Det blir en roman och jag fortsätter lite till. Trevlig kväll!

Kommentarer
  • Mikael Ramström
    Svara

    Alltid intressant att läsa era inlägg! Själv skulle jag inte kunna skriva varje dag på min blogg, utan det får bli mer av typ ”då och då”.

Kommentera