Kul, kul

Idag har vi lyckats klämma in två besök, ett från Lettland på morgonen och ett företags besök efter lunch. Det är verkligen roligt med besök, även om det tar både kraft och tid så ger det mycket tillbaka. Vardagen är rutin och ibland är det nyttigt att behöva svara på varför vi gör vissa saker. De från Lettland var inne på att köpa robotar till sin gård med 800 kor. Det hade väldigt många frågor om foder, kraftfoder, utfodring och sedan så klart robotarna. Sedan pratas det alltid mycket ekonomi och kor. Det sistnämnda gillar ju jag lite extra. Företagsbesöket hade lite konferens efter rundvandringen. Säkert lite annorlunda mot vad de brukar göra på konferenser.

Patrik som blev utringd på sandning har sett sig omkring i kommunen. Det blev lite problematiskt när det var en bred last lastbil i vägen. Patrik fick backa då den andra chauffören inte hade tänkt att göra detta….

Lars har varit och hämtat hem djur från Öresten. Denna gången hämtade vi hem kvigor som ska semineras. Vi har även kört dit ett gäng med köttras korsningar som ska få beta där nere i sommar.

I morgon ska vi byta djur med Malte och vi får hem ett gäng dräktiga kvigor. Anders E kommer och avhornar samt dräktighetsundersöker. Så det känns som att det rullar på. Provmjölkningen ska också skickas iväg. Nu är jag nästan redo för sängen. Tror att det är min tur att läsa god nattsaga för grabbarna i kväll…..

Kommentera