Triss…

Just nu har vi trillat ner i triss träsket. Vi lyckas vinna en ny lott varje gång, så att det blir ett slags evighets spel. Jag tror på fullaste allvar att jag ska vinna varje gång jag sitter med en oskrapad lott. Tankarna går vad jag ska göra med alla pengarna och även hur jag ska förvara lotten eller transportera den för att lösa in vinsten. Jag tror att vårat liv skulle fortsätt precis som idag trots storvinst. Vi skulle nog betala av lite av våra lån för att slippa leva med den pressen. Nu blev det ingen storvinst denna gången utan pengar till en ny lott så än lever jag på hoppet!!

Varför håller vi på och spolar kvigor på embryon? Jo för att försöka få en bättre besättning med friskare, hållbarare och riktigt bra mjölkdjur. Vi spolar bara de bästa av de bästa. Vi gör det även för att ha större chans att kunna sälja tjurar till Viking Genetics. Vi spolar bara djur som vi har fått kontrakt på och därmed även en summa pengar för att få kalkylen att gå ihop. Sedan är det även väldigt intressant och utvecklande tycker jag. Idag gäller det att spara in pengar överallt. Att ha djur som är friskare och mjölkar mer är ekonomi när jag motiverar mig för att skriva nya kontakt. Än har vi ingen embryokalv som kommit så långt att den är inne i produktion. Vem vet kanske är vi helt ute och seglar?

Idag har vi provmjölkat igen, känns som att det inte var länge sedan. Jag och Per hjälptes åt i morse och när vi var klara kände jag mig såhär….

Helt slut.......

Kommentera