Spännande dag

Idag har vi spolat våra tre kvigor på embryon. De seminerades för en vecka sedan så idag var det dags. Jag har inte varit med och spolat tidigare då Malte som har våra kvigor har skött detta. Idag kunde jag inte hålla mig borta och fick alltså vara rockie i gänget.

Vi spolade ut femton embryon totalt på de tre kvigorna. De var verkligen spännande att titta på dem i mikroskopet. Jag hävdade att det gick att se både kön och färgteckning men Anja spolveterinären hon bara skrattade åt mina dumheter. Vi hade förberett 11 kvigor som skulle få embryon inlagda och sex av dessa var bra. Så sex embryon inlagda idag och nio stycken nedfrysta i kvävekärlet. Anja som sitter och letar upp embryon i spolbehållaren har en ängels tålamod och ett riktigt pillejobb. Det kröp i min kropp efter ett par minuter bara av att titta på henne. Med Anja är Kjell som spolar och lägger in embryona.

Maltes fru Gudrun har fixat hembakt fika och middag till gänget. Förutsättningarna under dagen var alltså optimala. Nu har vi spolkontrakt på några fler kvigor och ska varje spoldag vara så här så gör vi gärna om det. Kjell önskade rotmos och fläsklägg till nästa gång! Fast jag inser också att utan alla som ställt upp och hjälpt till hade vi inte kunnat spola överhuvudtaget. Ann som varit och hämtat sperman, seminpersonal som seminerat utanför ordinarie arbetstider, Malte som behandlat alla djur, Anja och Kjell som spolar och Gudrun som fixat energi påfyllning under dagen. TACK!!!

Showing 2 comments
 • Anna M
  Svara

  Grattis till ett bra spolresultat och håller tummarna för dräktighet!

  • torpslantbruk
   Svara

   Tack Anna! Ja nu håller vi tummar och tår och hoppas att det blir ett helt gäng kalvar.

Kommentera