Fredag

Nu känns det som att värmen är på gång. Någon vecka med sommar borde det bli. I morse började det lukta underbart runt huset. De två gamla Schersmin buskarna har börjat slå ut. De brukar bjuda på väldoft och vackra blommor varje sommar. Bor man som vi mitt på gården är det oftast inte blomdoft som slår emot en när man öppnar dörren. Det luktar Skansen som en banktjänsteman från Stockholm uttryckte det lite fint. Den gamla pionrabatten som alla känner till har fått sig en stor rensning i år men klarat detta och verkar komma med fina blommor om ett tag. Jag var lite rädd när jag gav mig på pionerna för många generationer Johansson är fotograferade framför pionerna varje år. Flera gamla spöken kunde ha väckts till liv om detta gått snett. På stora trappen på framsidan växer en tapper liten själ som jag inte har hjärta att rensa bort. Små underbara blommor i mängd bjuder den på. Har dock ingen aning vad det kan vara. Säkert ett ogräs eftersom den överlever utan hjälp.

Kommentera