Borgeby fältdagar.

Då var det dags igen, ny maskinmässa, denna gången i Skåne och Borgeby. På ett stort öppet fält kan man titta på alla slags maskiner samt odlingsförsök. I dag var det kallt, blåsigt och stundtals med regninslag. Vi har även på denna mässan provsuttit en hel del maskiner men även tittat på olika sorters vete. Nils gjorde en liten mer noggrann kontroll. När maskiner ska provsittas är det noga att alla grabbar får plats. Helst med ett bra extrasäte med bälte. Vi såg en del majs odlingar utefter vägen och de ser lika dystert ut i Skåne och Halland som här hemma. Majsen söderöver brukar vara betydligt längre kommen än vår så här dags. Nu efter en kall och blåsig dag vill vi ha lite värme så att vi kan köra andra skörd. Hemma i ladugården har de servat mjölkmaskiner samt avhornat kalvar och dräktighetsundersökt. De har haft fullt upp med andra ord.

Kommentera