Alltid händer det något.

Storhelger försöker vi klara oss själva i ladugården. Förutom i gamla ladugården där vi har hjälp med att mjölka. Vi brukar ändå vara hemma och då kan vi lika gärna sköta om kossorna. I går var en sådan dag då vi tyckte att det började ganska bra. Visionen är alltid att vi skall göra färdigt i stallet, sedan skall det göras kransar, midsommar stången kläs, jordgubbstårtan ska bakas, ladugården ska göras igen och det skall hinna med att umgås med vänner och bekanta utan att somna i en stol någonstans.

Det här har vi aldrig lyckats med. Jag inbillar mig också alltid att jag skall gå klädd i långklänning och se lycklig ut hela dagen. Flaggan kom upp, och sedan körde det ihop sig. Signe bestämde sig för att lägga sig med ett bakben åt vart håll och sedan satt hon där. Signe är nykalvad och har varit lite vinglig. Att flytta på en ko som hamnat galet är inte det lättaste. Efter mycket pust och stön hamnade hon rätt  igen och är uppe på benen. Lunchen avnjöts med sill och potatis och jordgubbarna fick bada i lite grädde.

Kvällen tillbringades med goda vänner i Bystad och till och med en lite gris fick vara med på festen. Det är skönt att det inte är storhelg alltför ofta.

Kommentera